KezdőlapKépgalériaVideogalériaKrómvég választóAkciók/ÚjdonságokREMUS motortuningChip TuningKomplex TuningPartnereinkKapcsolat
Kipufogó
Gumi-felni szerelés
Egyéb szolgáltatások
Légszűrők
Tuning felszerelések
Utoljára frissült
Játék
Címkefelhő
KATALIZÁTOR KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM LOPÁSkipufogó kipufogóvég kipufogódob kipufogócjavítás sportkipufogó kipufogórendszer kipufogószerelés katalizator leömlő
Partnerek

Dinamit

heppydrivers

   
                   
KATALIZÁTOR KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM


Lopják a katalizátorokat, mert a bennük levő platina sokat ér.

 Sajnos feléledt egy néhány évvel ezelőtt egy üzlet, a katalizátorlopás. A rosszarcúak befekszenek az autók alá, levágják a kipufogó katalizátoros részét és usgyi... A tulaj indítja a kocsit, dübörgő hang figyelmezteti: valami nem stimmel .Az így eltulajdonított katalizátor vagy esetlegesen teljes kipufogó rendszer pótlása sújos százezrekbe is kerülhet!

 VAN KIVÁGÁS ELLENI VÉDELEM MELYET CÉGÜNKGNÉL AUTÓNKÉNT NETTÓ 9999-FT-ÉRT ELVÉGZÜNK.

Ennek az eljárásnak a keretében a kipufogó csőrendszer hosszában egy kiegészítő alkatrész felszerelésével megakadályozzuk, hogy láncos csővágó át tudja vágni a kipufogócsövet, így maximum leszerelni lehet az egész kipufogó rendszer ami jelentősen megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a katalizátor tolvajok dolgát.

 

 

 

Forrás: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q-fnnEyWXtIJ:fmh.hu/cimlapon/20111213_katalizatorlopas+&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

„Ezért lopják a katalizátorokat! A bennük levő platina százezreket ér

Székesfehérvár - Újjáéledt egy néhány évvel ezelőtti üzlet, a katalizátorlopás. A rosszarcúak befekszenek az autók alá, levágják a kipufogó katalizátoros részét és usgyi... A tulaj indítja a kocsit, dübörgő hang figyelmezteti: valami nem stimmel. De vajon mi ebben a biznisz? Miért lopnak katalizátort?

Kedden fehérvári lakatos ismerősöm hívott: a múlt héten ketten, most hétfőn újra ketten jártak nála, mert valakik levágták autójuk katalizátorát.  Egyikük feljelentést is tett, ezért meg is kérdeztük a megyei főkapitányság sajtóreferensét, találkoztak-e ilyen üggyel mostanában.

- A fehérvári kapitányság területéről öt ilyen eset miatt tettek feljelentést a múlt héten - tájékoztatott Németh-Kész Mónika rendőr százados, megyei szóvivő, aki azt is elmondta, hogy a szomszégos megyékben is több hasonló esetről tudnak.

 

katalizátor kivágás

Egyre több katalizátort lopnak Fejérben is...

A témával kapcsolatban az interneten megdöbbentő dolgokat olvastunk: Az ok az, hogy a jelenlegi pénzügyi válság felfelé nyomja a nemesfémek árát. A katalizátorokban található platina unciája  azaz 28 grammja  ma 1100-1150 eurót ér a világpiacon. Egy-egy katalizátorban 1-4 gramm platina található, így a tolvajok pár perc alatt néhány száz eurót érő fémhez juthatnak. Az okozott kár azonban ennek a tízszeresesét is elérheti - írja az egyik hírportál.  A BBC szerint a katalizátorokat Kelet-Európában és Kínában szerelik szét. Warwickshire grófságban több autókereskedőt is kár ért az idén, de magánházak előtt álló kocsikat is kifosztottak. Legnépszerűbbek a terepjárók, mert ezeknek nagyobb a katalizátoruk, és mivel magasabbak, könnyebb befeküdni alájuk. A katalizátorlopás  rendkívül egyszerű, csak egy csővágó vagy elektromos fűrész kell hozzá.

A bűnözőket az motiválja, hogy az elmúlt két  évben jelentően megugrott a platina világpiaci ára. Dél-Afrikában, a platina egyik legfontosabb lelőhelyén gyakoriak az áramszünetek, emiatt a bányák csökkentett üzemmódban dolgoznak. Csakhogy közben a világon egyre nagyobb a kereslet az új autókra  és így a katalizátorokban található platinára is.  A nemzetközi pénzügyi válság nyomán pedig még jobban felértékelődtek a nemesfémek. A katalizátortolvajok az USA-ban is egyre aktívabbak  itt a nagyobb parkolókban portyáznak elektromos fűrészekkel felszerelkezve. Tennessee államban a rendőrség külön lopott fém után nyomozó csoportot hozott létre, és figyelmezteti a helyi kereskedőket, hogy ne vegyenek át lopott árut.

Csillognak, villognak a gyűrűk - ezek biztosan nem a katalizátór részeiből készültek...

A nemzetközi kitekintés után térjünk haza: Magyarországon erre az illegális iparágra bűnözői csoportok specializálódtak, feltehetően évek óta folyik a katalizátorokkal kapcsolatos felvásárlás - írta a Zsaru magazin idén júniusban. A szerző szerint  közvetítők bonyolítják az üzleteket, akik minden bizonnyal komoly hasznot zsebelnek be az ügyletekből.

Nagy Ilona fehérvári ékszerész elmondta, hogy itt a megyében nem lehet eladni a platinát, a fővárosban viszont számos helyet talál az ember.

A 2102009. (IX. 29.) számú kormányrendeletből hiányzik az a passzus, ami engedélykötelessé tenné a felvásárlást, sőt, magánemberként akár nagyobb mennyiséget is értékesíthet, vásárolhat az ember. Nagy üzlet ez,  a platina az aranynál is jobban őrzi az értékét - mondta az ékszerész.

Most már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul: Hogyan lehet a katalizátorból kinyerni a drága nemesfémet? Erre a választ csak akkor tudjuk meg, ha horogra akadnak a tolvajok.”

 

 

 

 

 

 

 

Webshop
Felhasználónév:
Jelszó:

Kosár
Webshop
Elérhetőségek
Elérhetőségek

 


A csevegõ program segítségével rögtön tudunk kipufogóval kapcsolatos kérdésekre válaszolni. Csak végy fel partnerednek és már kérdezhetsz is.

azonosítónk:
kipufogo(kukac)dinamit-dob.hu

Amennyiben nincs MSN programod, innen ingyenesen letöltheted.


Skype Me�
Válthatsz velünk szöveges üzenetett vagy Hívhatsz minket skypon is, van skype telefonunk! Érdeklõdésedet szívesen fogadjuk!

nevünk:
dinamit.kipufogo

Amennyiben nincs skype-od, innen ingyenesen letöltheted.


Hírlevél
Név:

Email:

Keresés
Kulcsszó:
Szavazás
Online felhasználók
10
© 2010-2021 Dinamit Dob